DUK - Danmarks Unge Katolikker...

Danmarks Unge Katolikker (DUK) er bispedømmet Københavns officielle børne- og ungdomsarbejde. Det betyder, at vi er en landsorganisation i Danmark med lokalforeninger over hele landet og med aktiviteter lokalt i tilknytning til kirkerne og på landsplan. DUK blev stiftet i 1948 med det formål at samle unge til aktiviteter i sognene og på tværs af sognene.

Fællesskabet

Da der ikke er så mange katolikker i Danmark er det vigtigt, at man som barn og ung møder andre katolikker på samme alder. Fællesskab betyder utroligt meget mens man vokser op, og i kirken kan man finde et unikt fællesskab. Dette fællesskab kan finde sted i sognet til undervisningen eller børneklubben og det kan opleves på en sommerlejr eller ministrantweekend. Fællesskabet har mange udtryksformer, og vigtigst er, at vores børn og unge har et sted, de kan komme med glæde og spørgelyst, forundring og tvivl.

Morgendagens Kirke

I DUK tager vi hånd om troen og leder de unge på vej i samarbejde med kirkerne og skolerne og andre katolske samarbejdspartnere. Vi bygger morgendagens kirke på denne dags børn og unge, så det er vigtigt at fundamentet er i orden og at de i Kirken finder det, de søger. Det er DUKs opgave og ansvar at være med i dette arbejde.

DUK er den katolske kirkes officielle børne- og ungdomsorganisation i Danmark og arrangerer årligt en lang række lejre og weekends for forskellige aldersgrupper ml. 7 - ca 30 år.

Se DUKs katalog over sommerlejre og andre weekends i 2013 hér!

Du kan læse meget mere om DUK og deres aktiviteter på hjemmesiden: www.duk.dk